Skip to content Skip to footer

KÁVA UGANDA Kapchorwa honey FILTR

164 518  s DPH

Káva z Ugandy, z oblasti Mount Elgon, zpracovaná tzv. medovou metodou (honey) je naše novinka pro milovníky výběrových espress, ale i filtrované kávy!  Je to káva s vyváženou, plnou chutí, se sladkokyselými tóny angreštu, jablek a cukrové vaty. Dochuť je jemně trpká (citrónová kůra). V espressu potěší mírná kyselost, ve filtru naopak plná chuť s mírnou kyselostí.

Zpracování              zrnková, 100% Arabica
Hodnocení              84 bodů
Odrůda                    směs, Microlot
Zpracování              honey, vhodná na espresso
Region                     Mount Elgon, Uganda
Nadmořská výška  1800 – 2200 m.n.m.
Výrobce                   pražírna CoffeeCup, Františkovy Lázně

Katalogové číslo: 0006-2-1-1 Kategorie: , , Štítky: , Product ID: 23307

Popis

Jak ji nejlépe připravit?

Středně mletá je vhodná pro všechny „filtrované“ metody přípravy kávy. 

Teplota vody by neměla přesáhnout 92° C. Pokud nemáte teploměr, počkejte s přípravou po vypnutí rychlovarné konvice 4-5 minut a pomalu zalévejte. Výchozí poměr dávkování je 60g kávy na 1 litr vody.

Tuto kávu praženou na přípravu filtrované kávy nedoporučujeme používat pro přípravu nápojů na bázi espressa nebo v domácích kávovarech. 

Další informace

:

250g, 500g, 100g

Go To Top